Sosiale aktiviteter

Sosiale aktiviteter

Konferanseavgiften inkluderer følgende sosiale aktiviteter:

Longyearbyen i et nøtteskall - sightseeing med den lokale eksperten - Tirsdag kveld

Vi kjører rundt i Longyearbyen, innover dalen mot Gruve 7, og ut mot flyplassen og Hotellneset. Guiden fokuserer på det vi ser og vil i kommunikasjon med gjestene svare på spørsmål, samt fortelle om Longyearbyens historie, fra gruvetidens spede start til dagens moderne samfunn.

Sightseeing bussene går fra både Funken Lodge og Radisson Blue Polar klokken 17:30. De som bor på andre hoteller må komme til et av disse to hotellene for å ta bussen. Etter sightseeing kommer vi tilbake til Radisson Blu Polar for Reception.

Reception - Restaurant Nansen - Tirsdag kveld Drawing

Villmarksaften i Camp Barentz - Konferansemiddagen - Onsdag kveld

Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. I campen har vi Barentz hus, en gamme, og vi setter opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis?

Vanskelighetsgrad: Passer for alle. Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.

Drawing